Lag hjemmelaget pasta - med din Kenwood kjøkkenmaskin
Ønsker du å utforske dine italienske sider og lage ekte italiensk pasta?
Med Kenwood Kjøkkenmaskin sine pasta-tilbehør så kan du utforske det italiensk kjøkken på lettvint måte. Under følger en oppskrift og fremgangsmåte for den perfekte pasta.
Pasta deig:
Oppskrift (for 4 personer) - Oppskriften fungerer for alle type pastaretter.
200 gram Tipo ‘00’ hvete mel (du kan bruke forskjellig typer mel, alt etter smak)
200 gram durum hvetemel (semolina)*
4 x ca 70 g egg
*Du kan bruke bare Tipo ‘00’ hvetemel om ønskelig, da følges samme proporsjoner med ett egg per 100 g mel.
Noen ønsker å tilsette en halv teskje salt nå, mens andre mener det ikke bør tilsettes før pastaen kokes.
Fremgangsmåte:
Kenwood redskaper: Kenwood Kjøkkenmaskin, bolle og eltekrok
Sørg for at elteredskapet er satt riktig på plass på din Kenwood kjøkkenmaskin og at kjøkkenmaskinen står på ett flatt, stabilt underlag.
Steg 1:
Start med å fyll melblandingen i bollen til din Kenwood kjøkkenmaskin, og legg så i eggene og begynn eltingen.
La delen elte i 3-4 minutter på hastighet 1 til deigen er myk men ikke kompakt.
Vi anbefaler at du bruker Kenwood eltekrok til eltingen.
Du kan starte med å lage deigen for hånd, for så å la deigen elte ferdig med maskinen.
Ta så deigen ut av bollen og elt deigen for hånd i 1 minutt.
Steg 2:
Når deigen er eltet ferdig, rull den sammen til en ball, pakk den i plastfolie og la den hvile i 15-30 minutter.
Steg 3:
Ta så en klump av deigen på størrelse med en tennis ball og jevn den ut med håndflaten til du har en flat rektangulær del. Strø litt mel på pastaen.
Deretter er deigen klar til bruk for å lag den pastaen du ønsker.
Slik bruker du Kenwood pasta-tilbehør
Først må du montere tilbehøret riktig på din Kenwood-Kjøkkenmaskin.
Hvis du har de nyeste pasta-tilbehørene fra Kenwood men en eldre Kenwood maskin, så kan det være du må ha et adapter for at tilbehøret skal passe.
Rett adapter (ikke nødvendig på nye maskiner med nytt tilbehør)
Først må du bruke pastarulle for flat pasta KAX980ME. (Se video 1 for bruk over)
Juster pasta-tilbehøret til å være på den videste innstillingen og lav hastighet, og før så pastaen gjennom flere ganger.
Hver gang den er gått igjennom så skal den brettes i to
Når pastaen blir glatt, så reduserer du tykkelsen gradvis til du får tykkelsen du ønsker**. Strø mel ved behov.
Før du eventuelt kutter pastaen i et annet pasta-tilbehør, så bør pastaen ligge til tørking i 15/30 minutter. Oppskrift for lasagne finner du under
Etter kutting, så bør pastaen henges til tørk i fri luft i 15-30 minutter til.
**Den nest tynneste innstillingen er best for følgende pasta: Tagliatelle, Tagliolini, Pappardelle og Lasagne (ca 1 mm). Skal du lage Ravioli eller Tortellini, så må du lage enda tynnere pasta.
Hvis pasta stripene blir for lange, kan de deles i to.
Koking:
Kok opp en kjele med saltet vann. Det kan være en ide og ha en teskje oliven olje for å hindre at pastaen sitter fast.
Ha så i pastaen og la den koke. Pastaen har
forskjellige koketid, fra 2 minutter (for Tagliolini) til 5-8 minutter for større størrelser.
RoreRedSkapKenwood1
Lasagne:
Hvis du lager Lasagne plater, så bør deigen være ca 1 mm tykk. Del så deigen i 2/3 rektangulære biter (basert på størrelsen til din form).
Dypp pastaplatene i 1 minutt i kokende saltet vann og la de kjøle og tørke på kjøkkenhåndklær før du bruker den til din Lasagne oppskrift.